Dr. Berki Feriz protopresbyter atya halálának évfordulója

DSC_00842016. Január 7-én volt 10 esztendeje, hogy elhunyt Dr. Berki Feriz protopresbyter atya, aki –Egyházmegyénk elődjének- a Magyar Orthodox Adminisztratúrának az esperese és Székesegyházunk parochusa volt. Az évforduló alkalmából Január 17-én, vasárnap a Szent Liturgia után  Halotti emlékszertartás volt a Nagyboldogasszony Székesegyházban.

A Halotti emlékszertartást Magyar István protoierej és Dadányi Miklós protodiakonus atyák szolgálták a hozzátartozók, ismerősök és az Egyházközség híveinek részvételével. A Szent Liturgia után a templom közepén lett elhelyezve a Kereszt és egy asztalon a Koliva. A kondákiont a kórus három nyelven: magyarul, ószlávul és görögül énekelte. Az ekténiában Feriz atyával együtt emlékeztünk meg feleségéről, Máriáról is, aki nem sokkal Feriz atya elhunyta után követte őt az örökkévalóságba.

Magyar István protoierej a Halotti emlékszertartás végén néhány gondolatban megemlékezett Feriz atyáról.  Méltatta Feriz atyának a magyar orthodoxia és a magyar liturgikus nyelv érdekében kifejtett tevékenységét. Neki köszönhetően végezhetjük napjainkban az istentiszteleteinket magyar nyelven, ami lelkiekben nagyon sokat jelent számunkra, hiszen értjük is azt, amit imádkozunk. Ezen felül Feriz atya szervezésének és szívós munkájának köszönhető a magyar orthodoxia megléte és gyarapodása. Imádságainkban azért könyörgünk, hogy Isten adjon nyugodalmat Feriz atya lelkének, de kérjük azt is, hogy Feriz atya is imádkozzon Istennél, az általa oly sok éven át szolgált magyar orthodoxiáért.

16599_707377932619729_1719424060_n

DSC_0085DSC_0087DSC_0092DSC_0089

 

 

 

DSC_0102DSC_0101

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Filed under Esemény

Vélemény, hozzászólás?