Karácsonyi koncert Székesegyházunkban

Amint arról előbb már hírt adtunk,  December 2-án szombaton, 16 órai kezdettel Karácsonyi koncert volt Székesegyházunkban, a debreceni Szent Háromság templom énekkarának közreműködésével. A Székesegyház ülőhelyeit megtöltötték a hallgatók. A koncertet Magyar István protoierej atya nyította meg bemutatva a fellépő kórust. Majd Sipos Barnabás atya, a debreceni Szent Háromság egyházközség parochusa -aki egyben a kórus vezetője is- adott áttekintést az elhangzó énekekről.

A koncert közben a Karácsony ünnepét megelőző böjtről és az ünnepre való lelki felkészülésről beszélt István atya. Ezekhez a gondolatokhoz kapcsolódóan került sor Hilárion volokolamszky metropolita az “Imádságról” szóló, magyar nyelven is megjelent könyvének a bemutatására. A koncerten részt vett a Budapesti Nagyboldogasszony Egyházközség kórusa is.

A koncert végén István atya megköszönte Barnabás atyának és a kórusnak, hogy énekükkel szolgálták a böjti előkészületet és minden jelenlévőnek további áldásos böjtöt és örömteli ünnepet kívánt.

Képek a koncertről:

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Filed under Esemény

Vélemény, hozzászólás?