Fontos közlemény

Kedves Testvérek!

1, A kijárási korlátozás ideje alatt a vasárnapi Szent Liturgiák meg lesznek tartva, változatlanul délelőtt 10 órakor a hittan teremben, ahol az istentisztelet idején maximum 15 fő tartózkodhat!
A hétköznapi és szombati istentiszteletek elmaradnak.

Egyben -a világi hatóságokkal egyetértésben- azt tanácsoljuk 60 évesnél idősebb Testvéreinknek, és azon híveinknek, akik idős hozzátartozójukkal élnek egy háztartásban,  hogy a járvány megszűnéséig inkább otthonukban imádkozzanak, kerülve ezzel az utazás és a csoportos együttlét okozta kockázatot a megfertőződésre.

2, ÁPRILIS HÓNAPBAN AZ ISTENTISZTELETEK MEGTARTÁSA, VAGY ELMARADÁSA A JÁRVÁNYÜGYI HELYZETTŐL, ILLETVE KORLÁTOZÁSOKTÓL FÜGG. A JELENLEGI ÁLLAPOT SZERINT A KÖVETKEZŐ ISTENTISZTELETEKET TERVEZZÜK:

-Április 12. Vasárnap      Virágvasárnap
10 óra  Szent Liturgia

-Április  16.  Csütörtök   Nagy Csütörtök.
10 óra  Szent Liturgia Esti istentisztelettel.
-Április  17.  Péntek       Nagy Péntek.
10 óra Nagy (Királyi) Imaórák.
-Április  18.  Szombat     Nagy Szombat.
10 óra Szent Liturgia Esti istentisztelettel.
-Április  19.   Vasárnap     HÚSVÉT VASÁRNAP (AZ ÚR FELTÁMADÁSA).
10 óra HAJNALI  ISTENTISZTELET és SZENT LITURGIA.

Imádkozzunk mindannyian a járvány mielőbbi megszűnéséért, a járványban szenvedő betegek felgyógyulásáért és a járvány elhunyt áldozataiért!

Imádság járvány idején:

Urunk, Istenünk, tekints le szent mennyei magasságodból bűnös és méltatlan szolgáid imájára, akik törvényszegéseinkkel megharagítottuk jóságodat és felingereltük irgalmadat, és ne szállj perbe szolgáiddal, hanem fordítsd el felénk irányuló igazságos haragodat, szüntesd meg a pusztító veszedelmet, fékezd meg félelmetes pallosodat, amely láthatatlanul, idő előtt sújt le ránk, kegyelmezz szegény és elesett szolgáidnak, és ne add át a halálnak lelkünket, akik bűnbánatban, töredelmes szívvel és könnyek között borulunk le előtted, a mi Kegyelmes, Jóságos és Jótevő Istenünk előtt.

Mert te irgalmazhatsz nekünk és üdvözíthetsz minket, mi Istenünk, és néked dicsőséget zengünk, az Atyának és Fiúnak és Szentléleknek, most és mindenkor és mindörökkön örökké. Ámin.

Leave a Comment

Filed under Hír

Vélemény, hozzászólás?