Ünnepi Szent Liturgia a Nagyboldogasszony Székesegyházban

Néhány nappal Karácsony ünnepe előtt kaptuk az örömteli hírt, hogy az ünnepre és az azt követő néhány vasárnapra, kormányzó főpapunk, Márk metropolita áldásával lehetővé válik, hogy a Szent Liturgiákat a Székesegyházban végezzük. Mint ismeretes, 2020 Március eleje óta az istentiszteleteket a templom szomszédságában lévő hittan teremben szolgáljuk. Nagy örömére szolgált egyházközségünknek, hogy az ünnepre visszatérhettünk templomunkba.

Ideiglenesen a temlomhajóban alakítottak ki helyet a hívők számára. A Szent Liturgiát a papság az Oltárban végezte, egy asztalon, amit az oltárasztal elé állítottak. Meghatottság vett erőt a jelenlévőkön, hogy hosszú idő után újra a templomban imádkozhattunk.

Az ünnepi Szent Liturgiát Magyar István protoierej és Dadányi Miklós lelkész atyák szolgálták. Nagy számú hívő vett részt a Szent Liturgián és sokan áldoztak. A Szent Liturgia végén István atya köszöntötte a jelen lévő híveket és azokat is, akik az interneten kapcsolódtak be az istentiszteletbe. Hálát adunk Istennek, hogy itt imádkozhatunk és köszönetet mondunk főpásztorunknak, Márk metropolitának a lehetőségért – mondta István atya. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan befejeződnek a felújítási munkák és visszaáll a templomi szolgálatok rendje. Ünnepi jókívánsággal fejeződött be a Szent Liturgia.

Itt is emlékeztetjük kedves Testvéreinket, hogy a következő két vasárnapon, Január 2-án és 9-én délelőtt 10 órakor a Székesegyházban szolgáljuk a Szent Liturgiát.

Néhány kép az ünnepi Szent Liturgiáról:

 

Leave a Comment

Filed under Esemény, Űnnepek

Vélemény, hozzászólás?